Pagina

Rijnstate steekt haar nek uit voor Fairtrade

Met de aankoop van fairtrade mutsjes laat Rijnstate zien dat het ziekenhuis duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord handelen hoog in het vaandel heeft.


Vrijdag 1 mei kreeg bestuurder Jankees Cappon van Rijnstate bij de giraffen van Burgers’ Zoo 2500 Fairtrade babymutsjes overhandigd door wethouder Henk Kok. Elke baby die vanaf 1 mei in Arnhem wordt geboren krijgt dit mutsje. De mutsjes zijn handgemaakt door moeders in Bangladesh. Met de aankoop van deze fairtrade mutsjes laat Rijnstate opnieuw zien dat het ziekenhuis duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord handelen hoog in het vaandel heeft. De babymutsjes zijn het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Rijnstate, de Arnhemse stichtingen Pani en Fairtrade, het Montessoricollege en gemeente Arnhem. Rijnstate laat hier mee zien dat Fairtrade kan en hoopt andere partijen in Arnhem hiermee te inspireren.
“Quote Jankees Cappon: Waarom is fairtrade belangrijk voor het ziekenhuis?”
Overal in de wereld worden baby’s geboren, met heel andere kansen bij de start van hun leven. Dit project verbindt vrouwen van verschillende kanten uit de wereld. Door de mutsjes in Bangladesh fair-trade te maken, biedt het project kansen aan vrouwen. De mutsjes zijn van vrouwen en door vrouwen.
"Quote Hilde van Dijk, oprichter van Stichting Pani: “Doordat de inkopers van Rijnstate hun nek uitsteken, konden ‘onze’ Bengaalse dames hun kwaliteiten bewijzen. Deze 2500 mutsjes leverden al 3 maanden inkomsten op voor 25 vrouwen. We hopen met dit project nog veel meer instanties te motiveren op zoek te gaan naar fairtrade mogelijkheden voor hun dagelijkse producten.”
“Quote wethouder: Samenwerking levert synergie. Geweldig dat deze Arnhemse partijen elkaar weten te vinden, en de durf hebben om ook werkelijk aan de slag te gaan. Een inspiratie voor het land”
Bekijk de film van de officiële start van dit project
StichtingPani zet zich in voor Bangladesh. Pani is het Bengaalse woord voor water: het fundament van leven. Wij geloven dat hulp begint met de basis (water, hygiëne,school), maar heeft pas echt zin als dit leidt tot zelfstandigheid. StichtingPani streeft hiernaar met de Learn.Work.Shop (LWS) waarin kinderen educatiekrijgen. Volwassenen krijgen ambachtsopleiding waarin producten worden gemaakt waardoor het project zichzelf terug verdient. Het hoogste doel van de stichting is dat de LWS zelfstandig draait en geen Nederlandse hulp meer nodig is.
www.stichtingpani.nl 

Document acties