Pagina

Wethouder Henk Kok onthult 1e Fairtrade gemeente bord in stadhuis

Tijdens de landelijke Fairtrade week heeft Wethouder Henk Kok van de gemeente Arnhem op vrijdag 4 november 2011 het 1e van de 10 Fairtrade gemeente borden in het Arnhemse stadhuis onthuld.

In januari van dit jaar heeft de gemeente Arnhem de eervolle titel van “Fairtrade gemeente” gekregen. De titel geeft aan dat in Arnhem niet alleen de lokale overheid, maar ook winkels, bedrijven, organisaties en inwoners bovengemiddeld veel aandacht besteden aan Fairtrade. Fairtrade of eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handel drijven. De titel houden is overigens niet vanzelfsprekend, daarom is de werkgroep Fairtrade gemeente Arnhem momenteel druk doende met het behoud van de titel “Fairtrade gemeente” voor 2012.

De titel “Fairtrade gemeente” met het daarbij behorende Fairtrade gemeente bord is in februari in het Duivelshuis onder grote belangstelling door de coördinator van de landelijke Fairtrade gemeente campagne uitgereikt aan wethouder Margreet van Gastel.

De gemeente Arnhem is trots op de titel “Fairtrade gemeente” daarom heeft Wethouder Margreet van Gastel tijdens de titeluitreiking in februari aangekondigd dat er in totaal 10 borden, waarvan één bij de entree van het stadshuis en 9 langs de invalswegen van Arnhem zullen worden geplaatst. Hiermee wil de gemeente Arnhem stimuleren dat nog meer winkels, bedrijven, organisaties en inwoners Fairtrade producten gaan gebruiken.

Het bord dat Wethouder Henk Kok a.s. vrijdag 4 november om 10.00 uur bij de entree van het Arnhemse stadhuis zal onthullen staat dan ook symbool voor de borden die binnenkort nog in Arnhem zullen worden geplaatst.

Document acties