Pagina

Rijnstate is Nederlands eerste Fairtrade ziekenhuis!

Na Fairtrade gemeenten, scholen en bedrijven, is er nu ook een Fairtrade ziekenhuis. Rijnstate heeft op 3 november als eerste Nederlandse ziekenhuis de titel uitgereikt gekregen door wethouder Anja Haga van de gemeente Arnhem.
Rijnstate is Nederlands eerste Fairtrade ziekenhuis!

Fairtrade Rijnstate

Om de titel te behalen is het ziekenhuis overgegaan op de inkoop van diverse Fairtrade producten. Koffie, thee en producten in de personeelskantine zijn inmiddels Fairtrade. En ook de bezoeker van het ziekenhuis kan binnenkort in de cadeauwinkel terecht voor 'eerlijke' producten. Behalve het gebruik van Fairtrade producten, beoordeelde de jury het ziekenhuis ook op communicatie over Fairtrade en acties die zij hebben ondernomen om zich in te spannen voor meer (aandacht voor) eerlijke handel.

Het initiatief om de titel te behalen vloeit voort uit de samenwerking tussen het Arnhemse ziekenhuis, de stichting Fairtrade Arnhem en Stichting Pani. Via deze stichting schakelde Rijnstate enkele jaren geleden voor de aankoop van babymutsjes over naar een productie tegen gegarandeerd eerlijke lonen van producenten in Bangladesh. Dit werd de aanzet om, in afstemming met de Stichting Fairtrade Arnhem, toe te werken naar de titel Fairtrade Ziekenhuis.


Document acties