Pagina

Levendige netwerkbijeenkomst bij Kweekland over MVO

Meer dan 30 mensen waren aanwezig op stadstuin Kweekland om de presentatie over MVO bij te wonen. Ook de 'oogst' van de Bridge to Fair ruilaanbiedingen werd tijdens dit event uitgereikt.

Na een warm welkom door voorzitter Rico van der Schee startte Sebastiaan Hetterschijt, consultant bij Q-point, met zijn presentatie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Presentatie MVO
Allereerst werd gesproken over wat is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)? De zeven MVO principes kwamen aan de orde en het identificeren/betrekken van stakeholders werd besproken.

Evenals de manier waarop je met MVO kunt gaan beginnen. Geen oproep tot het aanvragen van certificering maar gewoon doen! De MVO-prestatieladder, zie www.mvoprestatieladder.nl, werd gepresenteerd en diverse indicatoren.

Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen waar gretig gebruik van werd gemaakt.
Download de presentatie over MVO.

Bridge to Fair
Vervolgens werden de ruilaanbiedingen die tijdens Bridge to Bridge door verschillende ondernermers zijn aangeboden onder de aanwezigen geruild. O.a. MVOplossingen gaat op bezoek bij Rijnstate Ziekenhuis om te ruilen en AiconImpact ruilt met Bloei in Arnhem. Experts van de Gemeente Arnhem gaan een energyscan ruilen met Citam in Arnhem. Alle deelnemers ontvingen een FairGoodie bag samengesteld door Y Fair Productions.

PUURland
Tot slot vertelde de gastheer van deze bijeenkomst, Steven Koster over zijn concept PUURland. PUURland is gevestigd in de stadstuin Kweekland. Wekelijks kun je kiezen uit 4 complete maaltijden op basis van regionale producten van het seizoen. De complete maaltijden worden bezorgd of kunnen in de tuin worden afgehaald. Daarnaast heb je keuze uit diverse 'losse' producten als biologische kaas, fruitsappen, broodbeleg etc..

Borrel
Afsluitend was er een hapje, een drankje en tijd voor een gesprek.

 

 

Document acties