Pagina

Klimaat neutrale koffie bij JUMBO

Jumbo Supermarkten introduceert als eerste retailer van Nederland klimaatneutrale koffie. Een uniek programma in samenwerking met Stichting Max Havelaar.

Vanaf 24 november verkoopt Jumbo Supermarkten koffie, die niet alleen biologisch en fairtrade gecertificeerd, maar ook klimaatneutraal is. Dit is dankzij een uniek programma in Ethiopië, in samenwerking met Stichting Max Havelaar.

Klimaatneutrale koffie betekent dat de koffieproductie geen schadelijke gevolgen heeft voor het klimaat. Dit houdt in dat alle partijen in de koffieketen hun CO2-uitstoten verminderen waar mogelijk, de rest wordt gecompenseerd door het kopen van emissierechten van de koffieboeren in Ethiopië.

Klimaatverandering is wereldwijd het belangrijkste milieuprobleem. Met name boeren in ontwikkelingslanden worden hard getroffen. Jumbo is partner geworden in het koffiebos-programma dat Max Havelaar in samenwerking met ICCO, een coöperatie die wereldwijd werkt aan het verbeteren van mensenrechten en bestaanszekerheid, is gestart in Ethiopië. Hier ligt de oorsprong van arabica koffie. Het doel van dit unieke project is koffieboeren ondersteunen bij de impact van klimaatverandering en ontbossing tegen te gaan.

 

Kijk hier voor meer informatie over koffiebos-programma of klimaatneutrale koffie.

Document acties