Pagina

Eerlijk ontbijt……..tussen de wilde dieren in Burgers’ Zoo

Op zaterdag 12 mei 2012 is het World Fair Trade Day. Mensen over de hele wereld pleiten op deze dag voor eerlijke handel door te genieten van een Fairtrade Break. Deze break kan een ontbijt, lunch, koffiepauze of bijvoorbeeld borrel met fairtrade producten zijn. Ook Fairtrade gemeente Arnhem doet mee aan de actie Fairtrade Break. Op vrijdag 11 mei 2012 organiseren Fairtrade gemeente Arnhem en Energie made in [Arnhem] namelijk een Fairtrade Break voor de verzorgers van de giraffen in Burgers’ Zoo. Daarmee laten ze zien dat het heel makkelijk en lekker is om iedere dag fairtrade producten te gebruiken.
Eerlijk ontbijt……..tussen de wilde dieren in Burgers’ Zoo

Ramon Beuk en Grisja Geilvoet samen met giraffe Waldo

Tijdens Fairtrade Break kunnen de verzorgers van de giraffen en speciale gast Ramon Beuk genieten van diverse fairtrade producten. Van koffie, thee, vruchtensappen tot aan broodbeleg toe. De Giraffen krijgen tijdens deze Fairtrade Break ook een (h)eerlijke lekkernij. De fairtrade producten zijn verhandeld volgens eerlijke handelsvoorwaarden, zodat boeren en producenten in ontwikkelingslanden de kans krijgen om zich op eigen kracht te ontwikkelen en te werken aan een duurzame toekomst.

Meer Fairtrade Breaks

Ook andere organisaties in Nederland doen mee met de actie Fairtrade Break. Klanten van Wereldwinkels maken bij aankoop van een product kans op een gratis fairtrade pakket waarmee ze thuis kunnen genieten van een Fairtrade Break. Daarnaast kun je in diverse koffiehuizen, restaurants, en openbare locaties in het hele land deelnemen aan Fairtrade Breaks. Kijk op www.fairtradebreak.nl voor alle deelnemende locaties.

Over de actie

Op en rond 12 mei organiseren Wereldwinkels, werkgroepen Fairtrade Gemeenten en anderen in het hele land Fairtrade Breaks. In Nederland is de actie een initiatief van Fair Trade Original, FairBezig.nl, Fairtrade Gemeenten en Wereldwinkels. De organisatoren zorgen er samen voor dat er rond en na World Fair Trade Day meer fairtrade producten worden gebruikt en verkocht. Dit komt ten goede aan boeren en producenten in ontwikkelingslanden.

Document acties