Pagina

Diaconessenkerk drinkt alleen nog zuivere koffie

De Diaconessenkerk (op de hoek Izaak Evertslaan – G.A. van Nispenstraat) kreeg op zondag 2 december 2012 de officiële titel ‘Fairtrade kerk’ uitgereikt. De kerk heeft zich het afgelopen jaar sterk gemaakt om deze titel te mogen voeren.
Diaconessenkerk drinkt alleen nog zuivere koffie

Wilko van Loon van de werkgroep Fairtrade Arnhem overhandigt de titel aan Fen de Boer, voorzitter van de diaconie van de Diaconessenkerk.

In de kerk worden waar mogelijk fairtrade producten gebruikt. Niet alleen koffie, thee en suiker maar bijvoorbeeld ook de avondmaalswijn is tegenwoordig fairtrade. Daarnaast wordt ook het fairtrade gedachtegoed actief uitgedragen naar de omgeving om zo ook anderen bewust te laten worden van het belang van eerlijke handel.  In de zondagsdienst werd gesproken over rechtvaardigheid en menswaardigheid. “Fairtrade zijn past mooi bij de filosofie van het kerk zijn. Het staat voor een goed beheer van de aarde en op een eerlijke manier met mensen om gaan. Het is een heel praktische manier van je geloof uitdragen. ”

De kerk sluit hiermee aan bij de Stichting Fairtrade gemeente Arnhem, die bedrijven, instellingen en andere organisaties stimuleert om zoveel mogelijk fairtrade producten te gebruiken en te verkopen. Dit kan variëren van restaurants, winkels, scholen tot jet café op de hoek en de sportkantine. En dus ook de kerk.

Document acties